به گزارش خبرگزاری «حوزه»، این مرجع تقلید امشب در برنامه ویژه ماه مبارک رمضان در صداوسیما با اشاره به یکی از ادعیه امام سجاد(ع) (دعای مکارم الاخلاق) گفتند: در فرازی از این دعا، امام سجاد(ع) از خداوند در خواست می کند که ایشان را از فقر دور کند.
ایشان افزودند: مساله فقر در زندگی بشر و همچنین آیات و روایات اسلامی بازتاب وسیع و نکات مهمی در دستورات اسلامی دراین زمینه وجود دارد؛ نخستین مساله، معنی فقر و غناست؛ مردم معمولا فردی که درآمد کمی دارد را فقیر و کسی که درآمد بالا دارد را غنی می دانند، ولی از نظر اسلام این گونه نیست.
این مرجع تقلید بیان کردند: از نظر اسلام کسی که روح او سیراب است هرچند که درآمد اندک دارد، غنی و کسی که درآمد بسیار بالایی دارد ولی سیری ندارد و همیشه خود را محتاج می بیند فقیر است؛ امام حسین(ع) فرمودند،کسی که به همه چیز حریص می باشد فقیر است زیرا اگر همه دنیا را به او بدهیم سیراب نمی شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کردند: همیشه در صفحه جراید و در رسانه ها می خوانیم که افرادی که درآمد کلان دارند از طرق نامشروع به دنبال درآمد هستند که فقیران واقعی هستند ولی افراد آبرومندی که با درآمد کم همیشه شاکر هستند غنی هستند.
معظم له بیان کردند: حدیثی از پیامبر اکرم(ص) وجود دارد که فرمودند، فقر باعث روسیاهی در دنیا و آخرت است؛ در حدیث دیگری آمده است که امام علی(ع) به محمدبن حنفیه فرمودند که من می ترسم از روزی که تو فقیر باشی، زیرا فقر دین انسان را از بین می برد و یا لااقل ناقص می کند و سبب می شود که عقل انسان کم شود و نتواند فکر صحیحی در زندگی بکند.
فقر سرچشمه گناهان بسیاری است
ایشان افزودند: فقر سرچشمه گناهان بسیاری است و انسان را به درآمدهای نامشروع و انسان را به رشوه و تقلب و ... دعوت می کند؛ اگر کسی ایمان قوی داشته باشد که در عین حال فقر هم آلوده نشود بسیار عالی است ولی قطعا اگر فقر آمد درهای گناهان هم باز می شود و به همین دلیل اسلام به شدت با این مسئله برخورد کرده است.
این مرجع تقلید بیان کردند: این مساله در مقیاس ملت ها هم مطرح است؛ ملت فقیر وابسته اقتصادی می شود و سپس وابسته سیاسی و سپس وابستگی فرهنگی می شود؛ یعنی هم اقتصاد و عزت و آبرومندی خود را از دست می دهد؛ به همین جهت است که مسلمانان باید فقر را در میان خود از بین ببرند و اجازه ندهند که وابستگی به غیر پیدا کنند؛ این مساله جهاد اکبر است و واقعا امر به معروف و نهی از منکر در مقیاس بالاست که جوامع اسلامی بکوشند فقر را از خود دور کنند.
نظر شما